IJsselregatta editie 2020 gaat niet door

De editie van de IJsselregatta van 2020 gaat i.v.m. de coronacrisis niet door. Het is op het moment nog onduidelijk wat de coronamaatregelen zijn na 1 september. Tevens is het onduidelijk wanneer hier meer duidelijkheid over komt. Het lijkt er nu sterk op dat ook na 1 september de 1,5 meter regel in stand gehouden wordt. Zolang die eis in stand blijft is roeien in meermansboten niet mogelijk. 

We hopen jullie in 2021 wel weer te kunnen verwelkomen voor onze roeiwedstrijd op de mooiste rivier van Nederland. Schrijf 12 september 2021 alvast in jullie agenda.

 

 

 

 

 

 

 

De eerste editie van de nieuwe IJsselregatta tegenstrooms was vorig jaar een feit. Op zondag 8 september 2019 streden 26 teams in twee heats in de geheel vernieuwde tegenstroomse versie van de IJsselregatta. Al voor achten melde zich de eerste ploeg in het botenhuis. Daarna werd het al snel drukker. Het zonnetje begon te schijnen en de sfeer was gemoedelijk en relaxed. Voordat begonnen kon worden met de eerste heat  werd de reddingbrigade, die we ingehuurd hadden, nog even weggeroepen om een drenkeling uit het water te halen. Een visser was te water gegaan. Nadat de man gered was stond de reddingbrigade weer paraat om ons te assisteren voor de wedstrijd. Daarna kon geheel volgens tijdplanning (zelf iets te vroeg) gestart worden aan de eerste heat. Vanaf het botenhuis had je goed zicht op een groot deel van het wedstrijdtraject en de roeiboten. De snelste ploeg roeide de 5 kilometer in 21 minuten, de langzaamste in 30 minuten. Alle uitslagen staan onder het tabblad uitslagen op deze website.

Benieuwd wat de rooiers van Amycus van onze vernieuwde wedstrijd vinden? Klik op deze link: http://www.amycus.nl/2019/09/08/ijssel-regatta-2019/

 

 

IJsselregatta in een nieuw jasje

Daventria wil dit jaar haar 135ste verjaardag op een speciale wijze vieren. Wij willen dit doen door de IJsselregatta in een ander jasje te steken. We willen hierbij de specifieke uitdaging van het roeien op de IJssel, het roeien op stromend water een grotere rol geven. 

Op zondag 8 september wordt de IJsselregatta als 5 km tijdrace gevaren tegen de stroom in naar Deventer toe van kilometerpaal 951 naar 946. De finish is daarbij vlak voor de spoorbrug in Deventer. Voor de precieze locatie van de start en finisch zie de interactieve baankaart.

Het voordeel van dit traject is dat de IJssel hier breed en goed overzichtelijk en dat is in het kader van veiligheid heel belangrijk. En dit heeft tevens als voordeel dat de wedstrijd ook bij lage waterstanden door kan gaan. Een ander voordeel is dat zowel de start als finish bij de roeivereniging van Daventria is en dat gesleep met botenwagens etc. niet nodig is.

Om de competitie te bevorderen wordt het alleen een wedstrijd voor gestuurde vieren, glad en C-materiaal, scullen en boordroeien. Dus minder uitgeschreven nummers, maar we streven daardoor naar meer deelnemers per categorie.

De uitdaging ligt duidelijk in het roeien tegen de stroom in. Inhalen moet gedisciplineerd gebeuren. De opgelopen ploeg moet uitwijken richting as van de rivier om het inhaal moment zo kort mogelijk te laten zijn. De stuurman/vrouw kan in deze wedstrijd zijn/haar stuurkwaliteiten laten zien.

Het belangrijkste punt van de wedstrijd is dat “veiligheid boven alles gaat”. Vandaar een paar belangrijke punten om “mee te nemen”:

  • Het varen op de IJssel moet niet te licht opgevat worden. Roeiervaring en goede stuurkwaliteiten zijn van belang.
  • Boten worden voor het vlot gekeurd op de aanwezigheid van hielstrings, boegbal, hoosblik
  • Stuur draagt reddingsvest
  • De ploeg roeit in verenigingskleuren maar de boeg draagt een geel of oranje fluoriserend hesje.

Wij hopen jullie te mogen begroeten op 8 september.

Interactieve baankaart

Eten en drinken

IJsselregatta in een nieuw jasje...dat vraagt er ook om het eten in een nieuwe format te steken. Zoals iedereen gewend is, is er de mogelijkheid lekker een hapje te eten na of voor het roeien. Tussen de middag en aan het eind van de middag zal er een buffet staan waar broodjes, soep en salade gekocht kan worden. Dit kan via consumptiemunten. Van te voren inschrijven of opgeven is NIET nodig.

De munten kunnen ter plekke gekocht worden. 1 munt kost €3,- en een halve munt €1,50.

De overige dranken en versnaperingen kunnen gekocht worden via consumptiebonnen a €1,- per stuk.

 

Helaas hebben we nog niet de mogelijkheid om electronisch te betalen. Dus.....heb je honger of dorst....neem dan voldoende contant geld mee!