De IJsselregatta op zondag 12 september 2021 gaat niet door!!!!

De IJsselregatta gaat aanstaande zondag 12 september niet door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJsselregatta tegen de stroom in

Op zondag 12 september wordt de IJsselregatta als 5 km tijdrace gevaren tegen de stroom in naar Deventer toe van kilometerpaal 951 naar 946. De finish is daarbij vlak voor de spoorbrug in Deventer. Voor de precieze locatie van de start en finisch zie de interactieve baankaart.

Het voordeel van dit traject is dat de IJssel hier breed en goed overzichtelijk en dat is in het kader van veiligheid heel belangrijk. En dit heeft tevens als voordeel dat de wedstrijd ook bij lage waterstanden door kan gaan. Een ander voordeel is dat zowel de start als finish bij de roeivereniging van Daventria is en dat gesleep met botenwagens etc. niet nodig is.

Om de competitie te bevorderen wordt het alleen een wedstrijd voor gestuurde vieren, glad en C-materiaal, scullen en boordroeien. Dus minder uitgeschreven nummers, maar we streven daardoor naar meer deelnemers per categorie.

De uitdaging ligt duidelijk in het roeien tegen de stroom in. Inhalen moet gedisciplineerd gebeuren. De opgelopen ploeg moet uitwijken richting as van de rivier om het inhaal moment zo kort mogelijk te laten zijn. De stuurman/vrouw kan in deze wedstrijd zijn/haar stuurkwaliteiten laten zien.

Het belangrijkste punt van de wedstrijd is dat “veiligheid boven alles gaat”. Vandaar een paar belangrijke punten om “mee te nemen”:

  • Het varen op de IJssel moet niet te licht opgevat worden. Roeiervaring en goede stuurkwaliteiten zijn van belang.
  • Boten worden voor het vlot gekeurd op de aanwezigheid van hielstrings, boegbal, hoosblik
  • Stuur draagt reddingsvest
  • De ploeg roeit in verenigingskleuren maar de boeg draagt een geel of oranje fluoriserend hesje.

Wij hopen jullie te mogen begroeten op 12 september.

Interactieve baankaart